1. Svrha: Sigurnost kartičnih transakcija i zaštita podataka vlasnika kartica ključni su elementi naše poslovne prakse. Ova sigurnosna politika ima za cilj osigurati da se sve kartične transakcije obavljaju na siguran i zaštićen način te da se lični podaci vlasnika kartica tretiraju s najvećom pažnjom i poštovanjem privatnosti.
  2. Zakonske obaveze: Pridržavamo se svih relevantnih zakonskih propisa i standarda u vezi s obradom i zaštitom ličnih podataka, uključujući GDPR (Opća uredba o zaštiti podataka) i PCI DSS (Standard za sigurnost podataka industrije platnih kartica).
  3. Sigurnosne mjere: Implementiramo visoke sigurnosne mjere kako bismo zaštitili podatke vlasnika kartica od neovlaštenog pristupa, zloupotrebe, gubitka ili krađe. To uključuje korištenje enkripcije podataka, višestruku autentifikaciju, redovne sigurnosne provjere i nadzor te obrazovanje osoblja o pravilnom postupanju s osjetljivim podacima.
  4. Ograničen pristup: Pristup podacima vlasnika kartica omogućen je samo ovlaštenim osobama koje su obučene i upućene o sigurnosnim pravilima i postupcima. Ove informacije obrađuju se isključivo za svrhu izvršenja kartičnih transakcija i ne smiju biti dijeljene ili zloupotrijebljene u druge svrhe.
  5. Čuvanje podataka: Podaci vlasnika kartica čuvaju se na sigurnim serverima i pohranjeni su u skladu s propisanim rokovima. Nakon isteka roka čuvanja ili prestanka njihove relevantnosti, podaci se trajno brišu ili anonimiziraju.
  6. Dijeljenje podataka: Podaci vlasnika kartica neće biti dijeljeni s trećim stranama bez njihovog izričitog pristanka, osim ako to nije nužno za izvršenje kartične transakcije ili ako je to zakonom propisano.
  7. Nadzor i revizija: Redovno provodimo nadzor i reviziju naših sigurnosnih praksi kako bismo osigurali da su u skladu s najnovijim standardima i da se kontinuirano poboljšavaju u skladu s razvojem tehnologije i prijetnjama cyber sigurnosti.
  8. Kontakt: Za sve upite ili žalbe u vezi s našom sigurnosnom politikom rada sa kartičnim transakcijama i podacima vlasnika kartica, molimo vas da nas kontaktirate putem e-mail adrese info@iapoteka.ba.

Ova sigurnosna politika podložna je reviziji i ažuriranju kako bi se osigurala njena učinkovitost i usklađenost s najnovijim sigurnosnim standardima i propisima. Molimo vas da redovno provjeravate ovu politiku kako biste bili informisani o našim praksama i postupcima.

Dodaj u korpu