Politika čuvanja podataka o kupcu ima za cilj osigurati transparentnost i pouzdanost u vezi s našim postupcima prikupljanja, čuvanja i obrade ličnih podataka. U nastavku ćemo detaljno opisati naše postupke i standarde kako bismo zaštitili vaše podatke i osigurali vaše povjerenje.

Prikupljanje podataka

Pri prikupljanju ličnih podataka kupaca, pridržavamo se svih relevantnih zakonskih propisa i standarda privatnosti podataka. Podaci koje prikupljamo mogu uključivati ime, adresu, e-mail adresu, broj telefona i druge informacije potrebne za obradu narudžbe ili pružanje usluga.

Svrha prikupljanja podataka

Osobni podaci kupaca koriste se isključivo u svrhu pružanja usluga, ispunjenja narudžbi, komunikacije s kupcima i poboljšanja naših usluga i ponude proizvoda.

Osiguranje podataka

Poduzimamo sve potrebne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili lične podatke kupaca od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili oštećenja. Koristimo sigurnosne tehnologije i enkripciju podataka kako bismo osigurali visoki standard sigurnosti.

Pohrana podataka

Lični podaci kupaca pohranjuju se na sigurnim serverima i pristup imaju samo ovlaštene osobe koje su obavezne čuvati povjerljivost podataka.

Pristup podacima

Kupci imaju pravo pristupa svojim ličnim podacima te pravo na ispravak, brisanje ili blokiranje podataka koji su netačni ili više nisu relevantni za svrhu obrade.

Dijeljenje podataka

Lični podaci kupaca neće biti dijeljeni s trećim stranama bez njihovog pristanka, osim u slučajevima kada je to zakonom propisano ili kada je to nužno za ispunjenje narudžbe ili pružanje usluge.

Rok čuvanja podataka

Lični podaci kupaca čuvaju se samo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjenje svrhe za koju su prikupljeni ili prema zakonskim obavezama.

Kontakt

Za sva pitanja ili zahtjeve u vezi s obradom ličnih podataka kupaca, možete nas kontaktirati putem e-mail adrese info@iapoteka.ba.

Ovaj dokument može se povremeno ažurirati kako bismo odražavali promjene u našim postupcima ili zakonskim propisima. Molimo vas da redovno provjeravate ovu politiku kako biste bili informisani o našim praksama čuvanja podataka.

Više o načinu korištenja ličnih podataka kupca možete pronaći u dokumentu „Politika privatnosti“.

Dodaj u korpu