Politika privatnosti web stranice koja se nalazi na domeni iapoteka.ba, u vlasništvu kompanije MGM Apoteke d.o.o., objašnjava kako prikupljamo, obrađujemo i koristimo informacije naših posjetitelja i redovnih korisnika.

Sadržajno, na našoj web stranici možete pronaći linkove koji upućuju na usluge drugih kompanija. S tim u vezi, molimo Vas da prilikom posjete istih, provjerite da li su Vaši privatni podaci zaštićeni i kako će biti upotrebljeni.

Čuvanje Vaših informacija je jako bitno za naš posao, ali za njihovu potpunu sigurnost ne možemo garantovati obzirom da su podaci dostupni na internetu, uvijek na neki način ugroženi.

Prilikom posjete našoj web stranici, pristajete na korištenje Vaših ličnih podataka od strane iapoteka.ba, vlasnika domene.

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO

Prilikom posjete našoj web stranici, pristajete na korištenje Vaših ličnih podataka od strane iapoteka.ba, vlasnika domene.

Informacije potrebne za korištenje kontakt forme

Prilikom korištenja kontakt forme, odnosno kontaktiranja iapoteka.ba, unosite određene lične podatke kao što su: ime, prezime, e-mail. Jedina svrha prikupljanja ovih podataka jeste ispunjavanje obrasca kontakt forme, koja rezultira da iapoteka.ba kao vlasnik domene dobije Vaše osnovne informacije u svrhu daljnje komunikacije.

Informacije potrebne za obradu narudžbe na web shopu

Web stranica iapoteka.ba također prikuplja podatke o narudžbi koji uključuju: ime, prezime, adresa prebivališta, adresa za slanje, broj telefona, e-mail, grad i država. Ovi podaci se koriste isključivo u svrhu obrade narudžbe i pružanja usluga koje ste zatražili.

Podaci koje smo zaprimili od Vas

Kako je navedeno u prethodnom paragrafu, iapoteka.ba, informacije zaprimljene od pružaoca istih ima pravo koristiti način koji će rezultirati daljnjom komunikacijom sa pružaocem informacija i u druge svrhe ne smiju biti korištene.

Automatski prikupljene informacije od posjetilaca

Budući da domena iapoteka.ba koristi servis Google Analytics, automatski se prikupljaju podaci koje ste svjesno ili nesvjesno učinili dostupnim na internetu. To može biti informacija o Vašem spolu, starosnoj dobi, Vašem prebivalištu, interesima, jezik koji pričate, internet provajder i uređaj koji koristite te informacije o tome kako ste došli do našeg portala. Ukoliko ne želite da Vaši podaci budu izloženi, molimo Vas da podesite Vašu privatnost u postavkama internet pretraživača koji koristite.

Web stranica iapoteka.ba koristi kolačiće i njima slične tehnologije u svrhu brže obrade podataka sa stranice, ali i u svrhe praćenja ponašanja posjetilaca na istoj. Detaljnije o upotrebi kolačića možete pogledati u posebnoj sekciji.

KAKO KORISTIMO PRIKUPLJENE PODATKE?

Prikupljene podatke obrađujemo i pohranjujemo u cilju kontaktiranja Vas kao pružaoca informacija kako bismo ostvarili eventualnu poslovnu suradnju, odnosno ponudili Vam naše usluge na sljedeći način:

Pružanje usluga

 • Pružamo uvid u katalog naših proizvoda i proizvođača koje zastupamo.
 • Osnovne informacije o kompaniji.
 • Pružamo uvid u detaljne informacije o sastavu, primjeni i cijenama proizvoda, te uslovima za njihovu kupovinu.
 • Pružamo mogućnost kupovine proizvoda iz kataloga direktno na web stranici.

Stvaranje sigurnog okruženja

Domena iapoteka.ba na internetu je dostupna sa maksimalnim nivoom sigurnosti protiv bilo kakve vrste napada, koji je dodatno pojačan dodavanjem SSL certifikata.

 • pridržavamo se pravila korištenja.
 • pridržavamo se naših zakonskih obaveza.
 • svakodnevno provodimo Uslove korištenja i sprječavamo neprimjereno korištenje naših usluga od strane korisnika.
 • kontinuirano pratimo trendove sigurnosti na internetu, te pravovremeno reagujemo i implementiramo najviši stepen sigurnosti, koja u konačnici pogoduje i nama, ali ponajviše Vama kao posjetiocima naše stranice.

Kontaktirat ćemo Vas prilikom

 • odgovora na Vaš upit,
 • potvrde o narudžbi,
 • potvrde o kupovini,
 • potvrde o otkazivanju narudžbe,
 • u slučaju promjene politike privatnosti i uslova korištenja, a ukoliko smo prethodno ostvarili komunikaciju sa Vama putem naše kontakt forme.

DIJELJENJE VAŠIH INFORMACIJA

Web stranica iapoteka.ba se obvezuje da nikada neće prodavati Vaše lične informacije.

 • Web stranica iapoteka.ba može dostaviti vaše podatke sudovima, policijskim tijelima ili vladinim tijelima ili ovlaštenim trećim stranama, ukoliko smo i u onoj mjeri u kojoj smo zakonski obvezani ili je to zakonski dopušteno, ili ako je takvo otkrivanje razumno potrebno radi: (i) udovoljavanja našim zakonskim obvezama, (ii) pravnih postupaka i odgovora na zahtjeve usmjerene protiv iapoteka.ba, (iii) odgovaranja na provjerene zahtjeve vezane za kaznene istrage ili navodnu ili sumnjivu ilegalnu aktivnost ili bilo koju drugu aktivnost koja nas može izložiti odgovornosti za štetu, (iv) provođenja i upravljanja našim Uslovima korištenja, ili (v) zaštite prava, imovine ili lične sigurnosti iapoteka.ba, njegovih zaposlenika, posjetilaca ili članova javnosti.

 • Tamo gdje je to prikladno, možemo obavijestiti posjetioce o takvim pravnim zahtjevima, osim ako: (i) je takva obavijest zabranjena sama po sebi, sudskim nalogom ili primjenjivim zakonom, ili (ii) smatramo da bi obavještavanje bilo uzaludno, neučinkovito, stvaralo rizik od povrede ili tjelesne povrede pojedincu ili grupi, ili stvaralo ili povećavalo rizik od prevare prema ili našim korisnicima. U slučajevima u kojima postupamo u skladu sa zakonskim zahtjevima, bez prethodne obavijesti iz nekog od navedenih razloga, pokušat ćemo obavijestiti posjetioca o zahtjevu, nakon što je ispunjen i kada, u dobroj vjeri, utvrdimo da u tome više nismo spriječeni.

 • Korištenje usluga trećih strana poput Google-a, Facebook-a, Bing-a. Neke od trećih strana neće uvijek dolaziti sa prostora Europske Unije gdje su lični podaci iznimno zaštićeni GDPR regulativom i zbog toga te strane mogu koristiti Vaše podatke. iapoteka.ba se obavezuje da će saradnju zasnivati isključivo sa servisima koji su ocjenjeni kao sigurni na internetu.

 • U slučaju sklapanja poslovne suradnje, akumulirani statistički podaci će poslovnim partnerima biti predstavljeni. Bitno je naglasiti da ti podaci ne otkrivaju ničiji identitet.

 • Na web stranici iapoteka.ba će biti uključeni servisi za oglašavanje koji mogu pristupiti nekim od Vaših informacija ukoliko Vas je klik preko naše stranice doveo do njihovih usluga.

 • U slučaju prenosa vlasništva od strane iapoteka.ba prema drugom pravnom licu, iapoteka.ba se obavezuje da će sve posjetioce sa kojima je ostvarana komunikacija putem kontakt forme pravovremeno obavijestiti o bilo kakvim prenosima ličnih podataka.

 • U skladu sa zakonom i zakonskim propisima, dužni smo Vaše podatke podijeliti sa tijelima za provedbu zakona ukoliko je to nužno.

OSTALE BITNE INFORMACIJE

Ukoliko je potrebno, administrator i vlasnik iapoteka.ba će pregledati i analizirati Vaše komunikacije na iapoteka.ba ili na našim socijalnim mrežama kako bi spriječio potencijalne prevare ostalih posjetilaca, ali i u svrhe poboljšanja cjelokupnog iskustva na web stranici.

Za pitanja u vezi sa Vašim pravima možete nas kontaktirati na e-mail adresu info@iapoteka.ba ili putem kontakt forme na našoj web stranici. Imajte u vidu da od  Vas možemo tražiti podatke kako bismo provjerili Vašu vjerodostojnost.

Prilikom brisanja komunikacije sa iapoteka.ba putem kontakt forme, svi podaci se trajno brišu i neće biti upotrebljeni ni u kakve svrhe.

U svakom trenutku imate pravo da podnesete prigovor na korištenje Vaših podataka Agenciji za zaštitu ličnih podataka (AZLP BiH).

SIGURNOST

Ukoliko ste uočili da su Vaši podaci ugroženi, zloupotrebljeni ili ukradeni molimo Vas da nas odmah kontaktirate. Kontinuirano brinemo o našoj i Vašoj sigurnosti i predano radimo na tome da iapoteka.ba u svakom trenutku bude maksimalno sigurno mjesto za korištenje.

KONTAKT

Ukoliko imate bilo kakve pritužbe koje se tiču Politike privatnosti u svakom trenutku nas možete kontaktirati putem e-maila info@iapoteka.ba, ali i kontakt forme na našoj web stranici.

Dodaj u korpu